Idén január 01-vel megváltoztak a START kártyák használatával kapcsolatos szabályok.

Igénylés szempontjából búcsút mondhatunk a START EXTRA és a START PLUSZ kártyáknak, mivel csak 2011. december 31-ig lehetett kiváltani õket. Azonban ezeket a kártyákat továbbra is lehet használni az érvényességi idejükig.
Továbbra is töretlenül lehet igényelni SATART kártyát (alap) kérni az adóhatóság irodáiban.

Egy új családtaggal is bõvült a START kör, ez a START BÓNUSZ kártya. Ezt a kártyát az tudja kiváltani, aki legalább 3 hónapja álláskeresõként nyilvántartott vagy aki a GYES, GYED, GYET, ápolási díj folyósításának megszûnését követõ egy éven (365 napon) belül kíván foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesíteni, illetve aki a gyermek egyéves korának betöltését követõen, e gyermek után igénybe vett GYES folyósítása mellett kíván munkát vállalni, feltéve, hogy foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban nem áll. Ezt a kártyát a jogosult csak akkor tudja kiváltani, ha nem rendelkezik érvényes Start, Start Plusz vagy Start Extra kártyával.

A kedvezmények tekintetében úgy változtak a szabályok, hogy a részkedvezményeket a szociális hozzájárulási adóból vehetik igénybe a munkáltatók.

További információk a www.afsz.hu oldalon találhatók.