A kormányzati előterjesztés alapján elkészítettük a 2014-es adóévre vonatkozó járulékkalkulátorunkat. Az adómértékekben, a jelenlegi állapot szerint nincs változás, ugyanakkor változik a családi adókedvezmény felhasználásának módja és a szociális hozzájárulási adókedvezmények köre szűkül.

A költségvetési bizottság 2013. november 7-i módosító javaslat szerint a járulékkedvezmény érvényesítése a következőképp történik:

A foglalkoztató a családi járulékkedvezmény havi összegét úgy érvényesíti, hogy az annak megfelelő összeget természetbeni egészségbiztosítási járulékként, vagy ha a természetbeni egészségbiztosítási járulék nem nyújt teljes fedezetet akkor természetbeni és pénzbeli egészségbiztosítási járulékként vagy ha a természetbeni és pénzbeli egészségbiztosítási járulék sem nyújt teljes fedezetet a járulékkedvezményre akkor az előzőek mellett nyugdíjjárulékként nem vonja le, és nem fizeti meg az állami adóhatóságnak. (forrás: 12792/52. számú bizottsági javaslat)

Bruttó bér Munkaóra Nettó bér Levont családi kedv. Lev. SZJA 16% EBJ 8,5% NYBJ 10% Munkavállalói teher SZOCHO 27% SZKI 1,5% Munkaadói költség
Adatok a számításhoz Bruttó bér Munkaóra Nettó bér Eltartottak Kedv.eltartott Kedv.típus
2013
 maximális kedvezmény
 igénybevett kedvezmény
 
2014
 maximális kedvezmény
 igénybevett kedvezmény
 

Bérszámfejtőt keres?

Költséget csökkentene?

Szervezze ki bérszámfejtését.

Látogasson el tájékoztató oldalunkra, vagy kérje ingyenes szakmai konzultációnkat, ajánlatunkat!