A tegnapi fekete csütörtökön megint kirúgták a hokedlit az Alt Cash Kft egyetlen hadra fogható pénztárgépe a SAM4S NR-300 online (ezzel azonos típusú a Japán Cash Company Kft engedélyezett gépe, tehát ennek is annyi) alól.

Az engedélyezési hivatal közleménye szerint a gép lehetőséget biztosít az adóelkerülésre. Mivel ezt a hibát az elmúlt hónapok kemény tesztelése során nem tárták fel valószínűsíthető, hogy a NAV etikus hackerei tárták fel.

Az Alt Cash oldala egy csöppet túlterhelt, a facebook oldalukon már megy a kommentözön, viszont sokat sejtető az engedélyezési hivatal megnyilvánulása is:

“A Hivatal tájékozatja az érintetteket, hogy a SAM4S NR-300 ONLINE és az S&E NR-300 ONLINE típusú pénztárgépekkel nem lehet eleget tenni az online pénztárgépcserére vonatkozó jogszabályi kötelezettségnek, ezért mindazoknak, akik ilyen pénztárgépeket üzemeltetnek vagy ilyen gépekre szóló megrendeléssel rendelkeznek, gondoskodniuk kell egy másik, engedéllyel rendelkező pénztárgép megvásárlásáról.

Engedéllyel rendelkező pénztárgépeket a NAV által üzemeltetett honlapon keresztül lehet megrendelni.
A Hatóság 2014. I. 23-áig 81 pénztárgéptípust engedélyezett már, így megítélése szerint kellő választék áll az érintettek rendelkezésére.”

Mi ezt úgy fordítottuk le, hogy VEGYÉL MÁSIK PÉNZTÁRGÉPET!